Total Loss auto's uit VS

U bent gewaarschuwd!
Auto's uit de Verenigde Staten worden in Litouwen goedkoop en slecht (deels) hersteld en in Duitsland en verkocht als zijnde schadevrije jonge auto's. Toch niet aan u?

Op dit moment wordt de Duitse auto markt overspoeld met zeer jonge auto’s die voor een habbekrats worden aangeboden. Hoe is het mogelijk dat een BMW, Mercedes of Audi tegen droomprijzen worden aangeboden op bijvoorbeeld Autotrack?
Ook hier geldt goedkoop is duurkoop en als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.

Het betreft hier veelal auto’s van Duitse premium automerken die in de VS een stempel “salvage” hebben gekregen. Nadat een auto in de VS een zeer zware schade heeft gehad en niet meer toegelaten mag worden in de VS krijgt dit voertuig de stempel “salvage”.

Ladingen schadeauto’s met het stempel “salvage” worden vanuit de Verenigde Staten verscheept naar de haven van Litouwen. Daar worden ze door sluwe autohandelaren gerepareerd en opgelapt met onderdelen die vaak van Europese schade- of diefstalauto’s afkomstig zijn.
Bij het oplappen van deze auto’s gaat het niet om de veiligheid van de klant, maar om zo snel mogelijk geld verdienen.
Het is zeker de moeite waard om deze reportage van de Duitse RTL collega's te bekijken Betrug mit schrottautos aus den USA.

Goedkoop bestaat niet
Een te lage prijs is nagenoeg altijd verdacht. Het is haast te mooi om waar te zijn. Laat het een indicatie zijn om verder onderzoek te doen. En laat je niet verleiden door de mooie praatjes.

Wat kun je zelf aan onderzoek doen
Via Carfax kunt u hier uw chassisnummer (VIN) invullen en checken. Niet bekend betekent nog geen zekerheid!
Check of de auto uit de VS omgebouwd is naar de EU-norm.
Check of het hier een reimport auto betreft.
Vraag altijd per mail of Whatsapp of de auto schade heeft gehad.
Koop nooit zelf bij een handelaar als je niet genoeg verstand van auto’s hebt.
In Duitsland rijden veel diesels, dus benzine auto’s ben dan extra alert.
Check of de BTW terug te vorderen is.
Consignatieverkoop pleit Duitse autohandelaren vrij bij verstrekken foutieve informatie in de advertentie
.

Als je een auto importeert is het handig om de importkeuring te laten uitvoeren. We kijken dwars door de lak heen en maken onzichtbare schade voor u zichtbaar!.