Auto Crash Data

Auto crash data

BEWEZEN | NAUWKEURIG | VERDEDIGBAAR

Auto crash data zijn gegevens die na een auto-ongeval in het geheugen van een veiligheidssysteem van het voertuig kunnen worden opgeslagen.
Het is één van de belangrijkste bewijsstukken die verzameld en geëvalueerd moeten worden als onderdeel van een auto crash onderzoek.
De uit de schadeauto gegenereerde crash datagegevens zijn onbevooroordeeld, bewezen, nauwkeurig en verdedigbaar.

Eventueel gecombineerd met andere beschikbare fysieke bewijzen van het ongeval, kan er een veel duidelijker inzicht gegeven worden over de auto crash datagegevens in wat er gebeurd is voor-, tijdens- en na het ongeval of aanrijding.

De auto crash data gegevens kunnen je helpen aan de hand van elementen als de laatst gemeten snelheid van de auto, de status van de veiligheidsgordel, stuurinrichting, delta-v en vele anderer gegevensparameters zoals geregistreerd door de bij een ongeval betrokken auto.

Voor wie
Particulieren, ondernemers, verzekeraars, expertisediensten of (letsel) advocaten kunnen we van dienst zijn met uitlezen en analyseren van de auto crash data aanwezig in het geheugen van de auto betrokken bij het ongeval. Indien noodzakelijk voor de Rechtbank. (gecertificieerd)

Auto crash data kan alleen met specifieke OES-equipment van Bosch uitgelezen worden. Met welk type tool en soort kabel is afhankelijk van het merk van het voertuig en de manier van uitlezen. Crash data wordt bij sommige voertuigen ondersteund door de module of het airbag regelapparaat rechtstreeks met de specifieke Bosch tool te verbinden; bij andere types kan dit via de EOBD II poort ter plaatse in het voertuig. Als de airbagmodule ter plaatste uit het voertuig kan worden gebouwd, mits de schade dit nog toelaat, kan de airbagmodule ook naar ons opgestuurd worden voor een crash data-analyse.

Let op:
Let wel op dat je voorzichtig met de uitgebouwde airbagmodule omgaat. Zorg dat de voedingsspanning al geruime tijd onderbroken is. Start het voertuig liever niet meer na de schade en ook niet bij de berging van het voertuig.

Wij helpen u graag het ongeval te begrijpen!